Bli fadder

Margareth da vi fant henne...
Margareth da vi fant henne...

Margareth viser på mange måter hva det dreier seg om. Den lille jenta på venstre bilde som var livredd for alt og alle bodde sammen med en storesøster. Det brutale livet i slummen kostet faren livet, moren måtte rømme. Det var ingen framtid for den lille jenta.

I dag er det en glad, smilende og tillitsfull jente (til høyre) som gjør det bra på skolen, har fått venner og bor trygt sammen med den voksne storesøsteren. Hun er blitt flink i engelsk, som er offisielt språk, og hun vet at hun får to gode måltider hver dag, slik alle fadderbarna våre får.

Margareth fikk sitt nye liv i gave fra en fadder som kan bruke 250 kroner måneden på akkurat henne. Slik så mange andre faddere hjelper sitt barn, hver av dem til sitt navngitte barn. Det fadderne lærer er at uten dem har ikke de små jentene i slummen noen framtid. Alle våre jenter har vokst opp med HIV-syke mødre, de som er aller nederst på rangstigen selv i slummen. Plassen der du knapt finner ei jente som har nådd 10-års alderen fordi "ufarlige" sykdommer tar liv fordi motstandskraften er så dårlig.

Et fadderskap betyr at et barn og hennes mor eller annen får hjelp til å flytte ut av slummen til et tryggere sted. Barna får to måltider daglig på skolen, utgiftene til skolepenger, skoleuniform etc. blir dekket, og det er organisert en helsetjeneste. Samtidig følges HIV-medisineringen av mødrene opp. Resultatene til nå har vært veldig oppløftende, ungene våre klarer seg så bra.

Kan du tenke deg å bli fadder? Ta kontakt på post@care4.no eller SMS/tlf til 95986632

..og Margareth i dag...
..og Margareth i dag...