Bli med til fantastiske Uganda!

Uganda har fantastisk natur og opplevelser du knapt kan finne andre plasser. Likevel er kanskje det viktigste menneskene. Ingen plass vil du møte folk som setter så stor pris på å møte deg, du blir tatt i mot med hjertevarme. Som på bildet fra mitt første med folket i Katakwi i Toroma, lenger nord i Uganda. Du vil alltid oppleve at du er velkommen i Uganda!

Tilbake til forsiden


Tung bør med øl til dem som jobber med mais-dyrking

Tung bør - sterkt øl!

IK-folket i grenseområdene mellom Sør-Sudan, Kenya og Uganda har vært isolert opp til nå. Etter å ha blitt presset til å gi opp jakt og kvegdrift, sliter de tungt med å tilpasse seg et liv med å dyrke egen mat, mest mais. Det er tunge dager på jordet, men tidlig ettermiddag kommer kvinnene med lunsjen, kraftig hjemmebrygget øl laget av hirse.
De bærer de tunge karene på hodet, ofte mange kilometre. Og om det også er næring i øl-et, så kan nok lett arbeidsinnsatsen gå ned etter pausen med sterkt øl.

Annerledes shopping

Når du ikke har tilgang på strøm så er det vanskelig å ta vare på alt annen mat enn tørrvarer. Derfor kjøpes mye levende, som høns og kylling. Der gir også et helt spesielt gatemarked, der bodene gir uttrykket burhøns en helt annen mening. Spesielt er det også på tur hjem fra handel med kurven i ene hånda og et par høber holdt opp ned i den andre. Og så er det jo ikke helt vår hverdag at tilberedningen av måltidet starter med å kappa hodet av dagens hovedrett. 

Fantastiske Uganda på en dag!

Det er mange som flyr til Entebbe, flyplassen utenfor Kampala. Vi har best erfaring med Brussel Airlines på pris og rask reise. Start 06.30 om morgenen i Oslo, bytte av fly i Brussel og ankomst sen kveld i Uganda. Da har du også hatt en time i Kigali, Rwandas hovedstad mens passasjerer går av/på der. Du venter ombord i flyet, som etter stopp i Uganda så du får gått av, fortsetter tilbake til Brussel.
Om du foretrekker å samarbeide med oss om turen, henter vi deg på flyplassen og får deg til ønsket hotell - vi har avtaler i alle prisklasser. Deretter følger dager med opplevelser i Kampala by, nasjonalparker med alle de store ville dyrene, Nilens kilde ++++. Vi vil jo gjerne også ta deg med til fattigområdene og la deg møte familier, barn og skolen vår der de kan møte den store, ekte delen av Afrika som har et helt annet liv enn vårt. Alt selskaper som flyr til Entebbe er blant annet KLM, Turkish Airlines, Qatar Airlines og Emirates for å nevne noen.

Arbeidet for å redde neshornet

Neshornet er et av dyrene som trues av utryddelse. Derfor er det et stort arbeid i gang for å ta vare på og bygge opp igjen bestanden i Uganda. Derfor hører det også med til opplevelsen i Uganda å ta en fottur med guide der du kommer tett innpå disse store og spesielle dyrene.
Uganda har fantastiske, store og godt beskyttede nasjonalparker der du kan oppleve alle de store villdyrene, og alltid med tilbud om overnatting i alle prisklasser. Du kan oppleve den største luksus og en natt i telt med løvebrøl tett på.

Trafikk-kaos på alvor

Jeg kjører bil i Kampala. Det kan av og til være en prøvelse. Antall biler i forhold til vegnettet blir stadig verre. Det er antatt å være rundt 100.000 boda boda - motorsykkel-taxi - i Kampala, og de kjører med livet som innsats. Det er store mengder taxier, 14-seters Hiace'r som er en slags bussrute-system. Som boda boda-ene er de åpenbart hevet over trafikkreglene. Det er i grunnen de fleste, her er det krativitet og psykologi som gjelder for å ta seg fram. Men en opplevelse er det, i byen som av Top Gear ble kåret til verdens verste hovedstad for bilkjøring. Men det går bra, med tålmodighet, kreativitet og godt humør.

Så stort er Afrika

Ser du på et kart eller en globus kan det være vanskelig å se den faktiske størrelsen på kontinentet Afrika med sin milliard innbyggere. Når vi plasserer USA, India, China og Europa, og i tillegg får plass til både Argentina og litt til, forstår vi dimensjonene. India og China som kniver om å være størst, kanskje 1,5 milliard mennesker hver. Hele det afrikanske kontinentet er en tredjedel av de to landene i folketall.