Et nytt liv - takket være faddere!

Tilbake til forsiden


Tenk dere, vi har nå 197 barn som dette i deres nye liv. De skinner av glede

Det skal så lite til

Mitt første møte med slummen var med utdeling av moskitonett.Men forholdene var så ille at det var umulig å ikke gjøre noe. En facebok-fortelling samme kveld ga respons, fire personer hjemme som ville bidra. Det var starten på det som nå er blitt en organisasjon med så mange barn vi hjelper.
Hver gang en ny fadder kommer starter samme prosess. Gode medarbeidere har kartlagt kandidater. Når vi kan hjelpe nye barn betyr det ID-kontroll hos politiet, signert avtale med pårørende om noe skjer med mamma, deretter sykehus-sjekk, vaksiner,et sett klær og sko og gjennomgang av det nye livet.
Nytt liv - det betyr at barna får to måltider om dagen på skolen 365 dager i året, det betyr skolegang med uniform og skolesaker. Det betyr at du får helseoppfølging og medisin om du blir syk. Det betyr at du og familien din får stoltheten tilbake. Barna våre elsker skolen, og resultatene er veldig bra selv om det ikke er det viktigste. Men at vi ser trygge, glade barn som kan legge den vonde tida bak seg, det er viktig. Dessuten, jeg er på skolen så mye, hvert eneste av barna skal vite at jeg er "pappa" til alle sammen.
250 kroner måneden er fadderenes bidrag. For barna er det inngangen til et nytt liv - slik alle barn fortjener det!

Barna våre!

Her er barna våre samlet til årsavslutning. Denne gang til en lekepark der de fikk kjøre tog (over) og alle mottok sin julegave, en solcelle-lampe. I et land der bare 20 % har strøm, ingen av våre familier, er lys viktig. Med lampene som lades om dagen og gir lys til både skolearbeid og annet om kvelden får både barn og familie bedre livskvalitet. Med mørke fra 7 om kvelden til 7 om morgenen kommer det godt med. Stor stas under feiringen, og som alltid er "julematen" - i år pølser og chips - et høydepunkt. Men lekeapparater, svømmebasseng (grunne, for ingen kan svømme) og konkurranser ga en velfortjent annerledes dag.

Vårt mål - trygge og glade barn

Dette bilder viser mye av det vi arbeider for. Trygge, glade barn. Skal vi skape det, begynner det med det grunnleggende. Et trygt sted å bo og trygghet i hverdagen. Mat hver dag. Hjelp og medisin om du blir syk. Dernest muligheten for å gå på ksole, og vite at skolepengene blir betalt neste semester også. Trygge rammer på skolen, kjærlighet, hjelpsomhet, oppmuntringer og ros. Resultatet får du i trygge barn, glade barn og gode resultater. Dessuten smitter det over på hele familien.

For en attest til våre barn og skole

"Jag var inte säker på vad jag skulle möta. Med det jag mötte var något helt annat än det jag sett tidigare. Några mer levnadsglada och trygga barn än dessa är svåra att hitta. Jag förälskade mig i alla. Barnen mådde bra, med drömmar utöver det vanliga. Ögon som lyste av tacksamhet och röster som överröstades av tacksamhet till livet. Lärarna som anställts var av det skickligaste slaget och tryggheten nästan lamslog mig. Med enkla medel är Björn ett bevis på att vi alla kan förändra världen till något bättre. Vi kan göra skillnad."
Dette var konklusjonen etter at den svenske pedagogen Anna Sundell (bildet) som har evaluert et hundretalls skoler i Øst-Afrika også besøkte ungene våre på Kazinga Communiti School. Hun fortalte om så mange tunge og triste opplevelser før hun kom til oss i Kazinga. Og vi fikk en bekreftelse på hva vi tror på, trygge barn skapes gjennom kjærlighet og å få de grunnleggende behovene dekket.